PROPHETIC ECONOMY
  • Home
  • EVENTS
  • SELECTION VIDEO AWARD 2019
  • Solidar

Video award

Neem deel aan de wedstrijd.

Ben je particulier of vertegenwoordig je een organisatie ?
Stuur uw inzending vóór 30 augustus 2019. 
Maak kans op één van de drie prijzen.

1. Dowload HIER het wedstrijdreglement en de inschrijvingsformulieren .
2. Stuur de formulieren in, met informatie over de
deelnemer / organisatie en het specifieke thema van de video
3. Stuur een korte video van 2-3 minuten, waarin wordt uitgelegd:
     (a) de bijdrage aan een “profetische economie” en
​           een meer inclusieve, duurzame samenleving;
     (b) de motivatie achter de actie.
4. Kom naar het Prophetic Economy event op 12 oktober in Brussel en
verneem of je laureaat bent en één van de drie prijzen meeneemt naar huis.
​
Submit
PROFETISCHE ECONOMIE IN DE PRAKTIJK - AWARD 2019

Deze competitie vindt plaats als onderdeel van het evenement 'Prophetic Economy' 2019, in Brussel op 12 oktober 2019.
​Het evenement brengt organisaties en mensen samen die zich bezighouden met een rechtvaardige economie die ten dienste staat van mensen, de planeet en de toekomst, met bijzondere aandacht voor de armsten.
Picture
De motiverende kracht achter dit initiatief is om mensen samen te brengen die dit gemeenschappelijke doel delen, om samen te werken, om een krachtige, katalyserende boodschap van hoop te geven, vooral aan degenen die het slachtoffer zijn van sociale en ecologische onrechtvaardigheid, en om samen te begrijpen hoe te bewegen op macroniveau, buiten onze oorsprong en diversiteit.

Jury

Klik hier om te bewerken.
Foto
​Lucie Evers is een sociale ondernemer en een business-moeder die haar eigen weg heeft gevonden niettegenstaande een onconventionele levensloop. De ervaring met armoede en sociale uitsluiting enerzijds en haar ondernemersmentaliteit anderzijds hebben ertoe geleid dat elke onderneming of organisatie waar Lucie bij betrokken is, als doel heeft een positieve ecologische en sociale impact te creëren.  Lucie Evers is betrokken bij of mede-oprichter van Partago cvba, Lokaliteit cvba, Tiny Houses.Vlaanderen vzw, Maatschap Padua en LUDI educatieve winkel. Zij is adviseur voor de Startersfabriek Gent en betrokken bij de 'commons' beweging en de P2P foundation van Michel Bauwens. Lucie begeleidt in het kader van de 'Prophetic Economy'  een groep duurzame landbouwers in de oprichting van de coöperatie Cossroads in Krizevci in Kroatië.
Foto
Prof. dr. Christian Valenduc startte in 1986 bij de studieafdeling van het Belgisch federale ministerie van Financiën. Hij leidde nadien het secretariaat van de Belastingafdeling van de Hoge Raad voor Financiën. Hij was voorzitter van de OESO-werkgroep belastingbeleidsanalyse en belastingstatistieken en was mede voorzitter van de commissie belasting en milieu van 2000 tot 2009.
Christian Valenduc is ook hoogleraar aan de universiteiten van Louvain-La-Neuve en Namen. De meeste van zijn publicaties hebben betrekking op het belastingbeleid.
Foto
​Prof. dr. Hendrik Opdebeeck is filosoof en econoom. Hij doctoreerde aan de Universiteit Gent bij wijlen André Vlerick. Verbonden aan het Centrum voor Ethiek aan de Universiteit Antwerpen doceert hij er filosofie aan de faculteiten Toegepaste Economische Wetenschappen, Sociale Wetenschappen en Letteren & Wijsbegeerte. De impact van de globalisering op de mens alsook de cultuurfilosofische achtergrond ervan staan centraal in zijn publicaties. Hij is voorzitter van het interuniversitair actief-pluralistisch SPES-Forum omtrent Zingeving in de Economie en de Samenleving. Zijn jongste drie boeken in het Nederlands vormen een trilogie gepubliceerd bij uitgeverij Pelckmans: H.Opdebeeck, Zingeving in economie. Een utopie? (2016), Zingeving in technologie. Een fobie? (2017) en Zingeving in ecologie. Een elegie? (te verschijnen: zomer 2019). In het Engels verscheen onlangs van hem: The Economy and Meaningfulness (Peter Lang, Oxford, 2018) met een voorwoord van Herman Van Rompuy
Foto
Katrien Verhegge: van opleiding is ze pedagoge, met een specialisatie rond begeleiding van multiproblemgezinnen. In 1991 startte ze bij de cel studie en strategie van Kind en Gezin. Thema’s die ze opvolgde, waren onder andere kansarmoede en psychosociale-pedagogische preventie.
Van 1 januari 2008 tot 17 april 2019 was ze administrateur-generaal van Kind en Gezin. Ze bouwde er aan een organisatie met een sterke dienstverlening voor alle gezinnen met jonge kinderen in Vlaanderen en Brussel. Sinds 18 april 2019 is ze administrateur-generaal van het agentschap Opgroeien, een fusie van Kind en Gezin en Jongerenwelzijn. Het agentschap wil een geïntegreerd beleid voeren voor elk kind, elke jongere, elk gezin om zoveel mogelijk kansen te creëren.
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Home
  • EVENTS
  • SELECTION VIDEO AWARD 2019
  • Solidar